Kontokredit

Kontokredit är en relativt nytt sätt att planera sina krediter. Det är helt skiljt ifrån SMS-lån, vanliga avbetalningslån. Det är en ny form av kredit som tagit marknaden med storm. Tjäna poäng och ta del av olika sorters erbjudande. De flesta av de här krediterna har en inriktning, såsom resor och billigare drivmedel. Det finns vanliga erbjudanden och VIP-erbjudanden. Det ”vanliga” erbjudandena är helt enkelt oftast poängaffärer. Där spenderar du det ihopsamlade poängen, dessa kommer från att du har handlat med det kort du fått som är kopplat till kontokrediten. När du använder den så byggs det på med fler poäng. Olika inköp ger olika poäng därför är det viktigt att när du har en kontokredit med ett vanlig erbjudande så behöver du ha kolla på vilka som är de samarbetspartners som de företaget som har kontokrediten arbetar med.

Har du turen och letar på nätet och kanske till och med gör några ansökningar till olika kreditinstitut. Det finns nämligen ibland helt otroliga erbjudanden, där du inte alls behöver ha koll på vem eller vilka företaget du har krediten hos samarbetar med. Där du ibland kan få tredubbla eller dubbla poäng på allt du spenderar med krediten. Ställer du allt i perspektiv så är det faktiskt så att det kanske blir billigare. Då menar jag inte lite billigare, utan om det är så att du lyckas pricka in en kredit med tredubbla poäng har du kanske en passiv rabatt om ca 15%.

Lyckas du ta en kontokredit med tredubbla poäng så finns där alltid olika sorters förmåner. Den kanske mest uppskattade och den som är bäst för dig som har kontokrediten, är återbetalningsplanen. Återbetalningsplanen, går ut på att du får tillbaka en procentsats av det du har spenderat. Är du en stor spenderare kan du få tillbaka än en högre procentsats. En kontokredit är därför en av de bästa investeringarna du kan ta.